Sağlıklı Beslenme ve kurutulmuş Meyve & Sebze

Sağlıklı beslenmede taze meyve ve sebze önemlidir. Mevsiminde tüketilen doğal ürünler en kıymetli hazinelerdir. Doğal ürüne zamanı dışında ihtiyaç gösterdiğimizde veya alışkanlıklarımızda önemli yere sahip ürünleri doğal zamanında ve tadında bulamıyorsak , kuru meyveler önem kazanmaktadır.

Geleneksel kurutma yöntemlerinde ürünün kuruması için uzun zamana ihtiyaç göstermesi ve bu zaman dilimi içerisinde gündüz ile gece ısı farklarının yüksek olması, ürünün yaşam eğrisinin sürmesi nedeniyle sağlık riskleri içeren toksik maddeleri ve bakterileri bünyesine almasına, barındırmasına neden olabilmektedir.

Yapılan bir araştırma da kurutma yöntemlerinin besin değeri koruma yetenekleri aşağıdaki gibi sıralanmıştır.

  • Dogal yöntemlerle yapılan kurutmalarda ürünün besin değerinin %45-55,
  • Isı odalarında hava ile nemin uzaklaştırıldığı sistemlerde besin değerinin %55-60,
  • Mikrodalga fırınlarda yapılan kurutmalarda ürünün besin değerinin %60-65
  • Dondurarak basınc altında ve KURUMEY G-101 sistemde yapılan kurutmalarda besin değerinin % 90-95

oranlarda korunabildiği belirtilmiştir.

Bu durumda doğru yöntemlerle yapılan kurutmalarda tazesi ile arasındaki farkı göz ardı edebileceğimiz, üstelik kurutulduğu için depo besin olarak beslenme ajandamızda önemli yere sahip olması gereken bir grup ortaya çıkmaktadır.

Patentli Kurutma sistemimiz; Kurutma sırasında toksik madde oluşumunu engelleyen, renk, antioksidan ve besin değerlerini en yüksek oranda koruyan bir özelliğe sahiptir.