SAĞLIKLI YAŞAM
Meyve & Sebzelerin kurutulmasının avantajları;
Kurumeyvelerin antioksidan potansiyeli çok yüksek. Bu özellikleri ile vucudumuzu serbest radikallere karşı koruyor. Kurumeyvenin antioksidan içermesi; sağlıklı beslenmede ona özel bir önem verilmesini gerektiriyor.
- Betakaroten antioksidanlar içerisinde önemli bir özellik gösteriyor, Kalbi ve dolaşım sistemini serbest radikallare karşı korur. 100 gr kuru erik 140 mikrogram beta karoten içeriyor.
- Kalsiyum vucudun su ve elektrolit seviyesini dengeliyor. Ayrıca kasların mineral gereksinimini karşılıyor.
- B1 ve B2 vitaminleri sinir sistemini düzenliyor.
- Kan yapımında demirin çok büyük bir fonksiyonu var.
- İkincil bitkisel maddeler meyvelerin özellikle kenar katmanlarında bulunuyor. Bunlar bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine yaşlılık sürecini yavaşlamasına ve serbest radikallare karşı savunmada etkili.
Kurutmanın avantajlarını ise aşagıdaki gibi sıralayabiliriz.
- Ürün daha uzun süre saklanabilir. Saklarken daha az enerji harcanır. Oda sıcaklığında uzun süre saklanabilir.
- Ürünlere daha kolay ulaşılabilir. Her mevsim, mevsimindeki tada ulaşmak ve tüketebilmek mümkün olur.
- Ürün daha kolay taşınabilir, ofiste, yolda her zaman yanımızda bulundurabiliriz.
- Ara ürün olarak kullanıma daha uygundur. İşlenerek daha farklı ürünler elde edilebilir.
- Sağlık nedeniyle taze meyve tüketemeyenler de tüketebilir.
Meyve kurularımız meyveninin dogal halinin dilimlenerek kurutulması ile elde edilmiştir. Hiç bir katkı içermez.