Meyve & Sebzelerin kurutulmasının avantajları;

Kurumeyvelerin antioksidan potansiyeli çok yüksek. Bu özellikleri ile vucudumuzu serbest radikallere karşı koruyor. Kurumeyvenin antioksidan içermesi; sağlıklı beslenmede ona özel bir önem verilmesini gerektiriyor.

  • Betakaroten antioksidanlar içerisinde önemli bir özellik gösteriyor, Kalbi ve dolaşım sistemini serbest radikallare karşı korur. 100 gr kuru erik 140 mikrogram beta karoten içeriyor.
  • Kalsiyum vucudun su ve elektrolit seviyesini dengeliyor. Ayrıca kasların mineral gereksinimini karşılıyor.
  • B1 ve B2 vitaminleri sinir sistemini düzenliyor.
  • Kan yapımında demirin çok büyük bir fonksiyonu var.
  • İkincil bitkisel maddeler meyvelerin özellikle kenar katmanlarında bulunuyor. Bunlar bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine yaşlılık sürecini yavaşlamasına ve serbest radikallare karşı savunmada etkili.

Kurutmanın avantajlarını ise aşagıdaki gibi sıralayabiliriz.

  • Ürün daha uzun süre saklanabilir. Saklarken daha az enerji harcanır. Oda sıcaklığında uzun süre saklanabilir.
  • Ürünlere daha kolay ulaşılabilir. Her mevsim, mevsimindeki tada ulaşmak ve tüketebilmek mümkün olur.
  • Ürün daha kolay taşınabilir, ofiste, yolda her zaman yanımızda bulundurabiliriz.
  • Ara ürün olarak kullanıma daha uygundur. İşlenerek daha farklı ürünler elde edilebilir.
  • Sağlık nedeniyle taze meyve tüketemeyenler de tüketebilir.

Meyve kurularımız meyveninin dogal halinin dilimlenerek kurutulması ile elde edilmiştir. Hiç bir katkı içermez.