Öğün Araları Atıştırmalıklar

Yeterli ve dengeli beslenme çalışan-kentli birçok insanın arzuladığı ancak gerçekleştirmekte zorlandığı bir olgudur. Yoğun çalışma saatleri, trafikte harcanan uzun zaman bazen ana öğünlerin bile atlanmasına neden olur.

Sağlıklı, enerjik bir bünye için üç ana öğün haricinde, ara öğünlerde de gıda tüketmemiz gerekir. Yapılan araştırmalar öğün aralarında yapılan atıştırmaların açlık hissini azalttığını ve bir sonraki öğünde daha az yemeyi sağladığını; böylece sindirim siteminin daha düzenli çalıştığını, kolesterol ve kan şekerinin kontrol altına alındığını ve metabolizma hızının artmasına bağlı olarak kilo vermeyi kolaylaştırdığını göstermiştir. Ayrıca uzun süren açlıkların önüne geçmenin hazımsızlık, gastrit, reflü gibi çağımızın rahatsızlıklarının oluşmasına da engel olduğu görülmüştür.

Değişen ihtiyaç ve tüketim alışkanlıklarıyla birlikte tüketiciye, çok sayıda seçenek içeren geniş bir ürün yelpazesi sunulmaktadır. Öğün arası besin ihtiyacımızı karşılayan en önemli gruplarından birisi meyvelerdir. Tazesi kadar yararlı olan kuru meyveler uzmanlar tarafından sıklıkla tavsiye edilmektedir. Birçok araştırma kurutulmuş meyvelerin doğal şeker, mineral ve lif ihtiyacımızı karşıladığını, doğru kurutma yöntemleriyle tazesi kadar zengin içeriğe sahip olduğunu göstermiştir. Bunların tüketimi ile doğru ve dengeli beslenme amacına kolayca ulaşabileceği görülecektir.

Ofisinizde, işyerinizde işe yoğunlaşıp yeme zamanını kaçırdığınızda vucudunuzun biyolojik dengesini korumak için en sağlıklı beslenme kaynağınız kuru meyveler ve onlardan elde edilen işlenmiş ürünlerdir. Kurumeyveler, kuru yemişler ve tohumlar beslenme düzenini dengeler ve çeşitliliği sağlar. Besin değeri yüksek depo yiyeceklerle kendinizi enerjik ve sağlıklı hissedersiniz.

Kaynağı belli olmayan ambalajsız ürünlerin tüketilmemesi, beslenme proğramlarınızdan doğru sonuç almanız için önemlidir.

Kurutmakta olduğumuz meyveler; Mevsiminde toplanmış ürünler içerisinden özenle secilerek değerlendirilmiş ve tüketicisine sunulmuştur.